thumb1

Betekintést nyerhettek Aiko és a mi életünkbe.

Hogy mi teszi varázslatossá ezt a kutyát? Hűsége a gazdához és családjához, csodálatos szépsége,és a kedvessége...Imádjuk...Kezdőlap Blog Aiko és a Család
Olvasási idő: 10 perc
2021.04.11.

Aiko és a Család!

Admin
Japán akita fajta ,
Család ,

Aiko Akita Inu

Az akita ugyan egygazdás, ám az egész családhoz ragaszkodik, hűségesen őrzi annak minden tagját, szívesen játszik kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Egy megfelelő idegrendszerű és jól szocializált kutya sosem jelenthet veszélyt a családra nézve, legyen szó ovis gyerekekről vagy idős emberekről. A jól nevelt kutya felméri, kivel hogyan viselkedhet, a falka 1-es és 2-es gazdáival, a gazdák gyerekeivel,a család másik kutyájával illetve a Cirmivel.
Ilyen lett Aiko.Amikor éjjel elaludt Vadász, a husky kutyánk, megfogadtuk, hogy egy darabig semmi…. semmi kutya. Mert az elvesztése nagyon a szívünkbe markolt. Nehéz volt feldolgozni, hogy nincs mindig a nyomunkban és nem tolja oda fejét egy simire, puszira.

Teltek a hetek és nagyon hiányzott. Kezdtem figyelni a mentet huskykat. Egyet haza is vittünk, de fél óra alatt háromszor hoztuk vissza az utcáról, a kétméteres kerítés ellenére. Vissza kellett vinnünk, mielőtt egy autóbaleset áldozatává válna.

Mindig tetszettek a japán Akiták. Elkezdtem keresgélni a goole a barátunkban és a neten. Nagyon óvva intettek, hogy csak akitát ne, akinek még nem volt az kerülje el. Makacsok, önfejűek, nem nevelhetők, mindig ők a falkavezérek, más kutyákkal nehezen jönnek ki, a macskák azok vadászzsákmányok…........ Hát meggondolandó!!!..... Aztán a facen olvasgattuk az akita tulajdonosok áradozásait, hogy mennyire ragaszkodók, bújósak, mint a cicák, nem lehet levakarni őket, jó házörzők-védők. És nem utolsósorban gyönyörűek, színük, alakjuk, kunkori farkuk, mozgásuk, fenséget sugárzó tartásuk. Elhatároztuk, hogy kell nekünk egy akita kölyök, akit mi nevelünk, aki a házhoz, otthonhoz, családhoz, Berci kutyához és Cirmi cicához fog szokni.
Úgy is lett.Ili Anyú az 1-es számú a "Falkavezér"

Bújtuk a hirdetéseket, leveleztünk, telefonáltunk. Az anyagiak be voltak határolva. Mester tenyésztő, származási bizonyítvánnyal rendelkező, tenyésztésre kijelölt kutyus szóba sem jöhetett.

Nem tenyészteni szerettük volna, hanem szeretgetni, tanintgatni, egy normális, nagyon jó életet biztosítani számára. Egyik nap megtaláltuk Huzmi Katát, aki hirdetet hathetes kislányokat, elfogadható áron, Kaposváron. Messengeren kiválasztottuk a fotó alapján, lefoglaltuk.

Irány Kaposvár….

Észre vettük, hogy első perctől fogva, első sorban Ilihez ragaszkodik. Ili lett a falkavezér a szemében. Ő hozta haza, tőle kapott jutifalatot, ételt, az ő lábához feküdt le mindig, amikor pihenni akart és biztonságot. Ezt a család is elfogadta és támogatta.

Amikor javult az idő és rendszeresen ki tudtuk vinni napi többszöri sétára, kerti játszadozásra. Ili volt, aki kezdte tanítani és óvodába vinni, mivel az én gége műtétem akadályoz a hangos beszédben. Aiko örült neki és kezdett szépen szót fogadni Ilinek. Boldogan próbálta végrehajtani a kapott utasításokat. Ellenállás nélkül. Egyre szorosabb lett kapcsolatuk. Ili imádja az állatokat, de Aiko az más. Ő nem egy kutya. Ő a mi aranyos, bújós, okos, mindig szófogadó, tettre kész gyermekünk.Apa a 2-es számú a "Falkavezér"

Hát igen. Aiko az én szüli napi ajándékomnak indult Ilitől. Mivel Vadász is az én bejegyzett kutyám volt. Papíron most is én vagyok a tulajdonos. De az ő szemében a 2-es falkavezér. Úgy is viselkedik velem szemben. Mindig lesi a kéréseimet, kívánságaimat és végre is hajtja. Ha lepihenünk, napközben ő két perc alatt rajtam fekszik, és úgy alszik. Ez az én kiváltságom a családban. Az Ili által megtanított trükköket, feladatokat nekem is végrehajtja. Sokszor hozza a játékait napközben, hogy játszunk. A labda a mindene, de szereti a kötelet, gumimalacot. Kitalált egy labdajátékot, amikor a szájába vesz egy valamit, és közben a lábával pöcögteti, gurítja a labdát. Még gondolkodunk, hogy ezt mivé lehetne fejleszteni. Imádom… imádom. Szeretem, hogy észre veszi, ha nem érzem jól magam, mert esetleg alacsony vagy magas a vérnyomásom, és jön, bújik, simogat, puszilgat, hogy legyen jókedvem. Esti pihenéskor ő a kanapé mellett a lábamnál alszik, hogy érezze a jelenlétemet. Szerencsére most már túl van a tüzelés veszélyein és éjszaka kint tud aludni a kertben. Reggel a nagy boldogság a találkozáskor.

Csak nagyon sokáig éljen…ilyen egészségben, jó kedvben. Töltsünk el nagyon sok boldog órát együtt hármasban.Lacus, Edina a "gyerekek"

Sokat olvastunk a kereséskor, hogy megjegyzik az akiták, hogy kik a közvetlen családtagok a falkában és őket tisztelettel, szertettel halmozzák el. Hát ez nagyon igaz Aikora is.

Lacus itthon volt a megérkezésekor. Ölbe vette, szeretgette, simogatta, dögönyözte. Aiko tűrte és élvezte. Meg is jegyezte, hogy ezt a tesót szeretni lett és fogom is. Így is lett.

Ha Lacus haza jön, vagy megérkeznek Edinával, Lacus barátnőjével, nagy a boldogság, az ökörködés, hancúrozás, rosszalkodás. Ilyenkor nagyon boldog. Hárman nagyon szeretik egymást. Tényleg, mint akik testvérek lennének, ha lehet ilyen ember gyerek és kutya között.

Edinának is az ölébe mászik, fekszik. Nyalja-falja, puszilgatja. Imádja Edinát is.Berci az "udvar főnöke"

Eleinte nagyon féltünk, hogy vajon mit fog szólni Berci az új kis társhoz. De mivel Aiko apróka volt még, bíztunk Berciben, aki mindig minden állattal kijött. Megérkezésünkkor első teendőnk az volt, hogy bemutattuk Bercinek és elmagyaráztuk neki, hogy ezután Aiko is itt fog lakni. Úgy csinált, mint aki megértette, nem méltatta reagálásra a dolgot. Tudta, hogy a kertben ő a főnök és ez így is lesz ezután is…. punktum, fátylat rá.

Nem is volt soha semmi baj. Tudomásul vették egymást. Aiko szeretet volna játszani Bercivel, de az alantosnak vélte egy ilyen kis kölyökkel. Ha erőszakos lett Aiko egy erős morgással lerendezték.

Mikor Aiko hét hónapos lett és közel harminc kiló és tüzelni kezdet, megváltoztak a beosztások, dolgoztak Aikonál a hormonok. Amikor nem tetszett Berci reagálása, két alkalommal is ráfeküdt és lefojtotta a földre. Nem okozott szerencsére semmi sérülést. A tüzelésig elzártuk egymástól őket és csak a jelenlétünkben találkozhattak. De már szent a béke, Berci vissza kapta a beosztását a kertben.Cirmi a "játszó társ"

A legnagyobb dilemmánk a Cirmi-Aiko kapcsolat várható alakulásával volt. Miden hol azt olvastuk, hogy a macska az vadászzsákmány egy akita számára. De bíztunk abban, hogy aiko még nagyon pici, szinte a Cirmi mérete és majd csak megszokják egymást.

Aiko Cirmit mindig az alomtestvérével keverte össze. Úgy akart játszani, mint ahogy azt a kennelben szokták. Ráfeküdt, dögönyözte Cirmit. Cirmi is először örült minden nap a játéknak. Ha kezdett eldurvulni, akkor jelezte egy hangosabb nyervogással. Ekkor Aikonak abba kellett hagyni a gyömöszölést és békén kellett hagyni Cirmit. Ezt hamar megszokta, és ha jött a jelzés vége lett a játéknak. Ahogy nővögetett és egyre nagyobb lett a súlya, megváltozott, a játék stílusa is. Most már Cirmi a kezdeményező és megy a pofozkodás. Szerencsére zárt karmokkal. Jól megvannak egymással. Ha nem látják egymást a lakásban, vagy a kertben keresik a másikat.

Örülünk a sikerünknek.Blog Témáink


Kutya Blog Témáink


Aiko és a nagy Család.A jelenlegi családunk összetételét mutatjuk be.
2021.május. 04-én


Videó bemutatók is!

 

Ő szeret elvárások nélkül, és követ rögös utakon. Elfogadja a sorsot végül. Hűséges végképp és vakon. A szívünk lásd, egyszerre dobban, közös a bánat, s az öröm. Érzése nem marad titokban, – hálás vagyok és köszönöm.
/Aranyosi Ervin/

logo

Elérhetőségeink

Aiko Akita Inu
       2040 Budaörs,
       Réz u. 11/2,
       Magyarország
  GPS: 47.46712, 18.96890
Kapcsolat
  Mobil: +36 30 4260527
Web:akita-aiko.hu

Copyright Info

Az oldalt adatvédelem védi.
Az oldal, az oldal adatai és a megjelenített képek másolása, csak a webmester engedélyével lehetséges.
E-mail:
akitainu.hu[kukac]gmail.com