Akita Inu (秋田犬)

 

Akiták védelme, és szeretete...

Egyik délelőtt csörgött a 112-es telefon és egy rémült hölgy jelentkezett be, hogy a temetőben látott egy kihantolt sírhelyet és benne egy műanyag ládával. Kérte, hogy azonnal jöjjön ki a rendőrség.
Kiment egy járőr kocsi és tényleg azt tapasztalták, hogy egy kiásott sírhelyben egy műanyag láda fekszik. Értesítették a helyszínelőket és a sírhely környékét lezárták.
A helyszínelők elkezdték a sírhely környékén fellelhető nyomokat rögzíteni, majd a ládát kiemelték. Ekkor azt vették észre, hogy két akita rohan feléjük, és amikor oda értek felültek a zárt ládára és szomorúan elkezdtek nyüszíteni.
A helyszínelők a központtól kértek egy kutya felvezetőt, aki lecsalogatta a megrémült állatokat és nyugtatót adott nekik, csillapítva a lelki sérülésüket. A chíp olvasó kimutatta, hogy nem messze laknak és a sérűlt férfi a gazdájuk. Felkeresték a házat és a feleség igazolta, hogy a kutyák nemrég szöktek ki, pedig ilyent sohasem csináltak. Most átugrották lendületből a kerítést. .


Ez a kis történet is azt mutatja, hogy az akiták még messziről is megérzik, ha a gazdi bajban van és védelemre szorul. Mennek menteni, védeni vagy csak, hogy vele legyenek. A történet vége az lett, hogy a gyors értesítésnek, az azonnali beavatkozásnak, köszönhetően a férfi életét megtudták, komoly beavatkozással menteni és korházba juttatni. Szerencsére nem volt életveszélyes sérülése.

Szabadon böngésszen tovább. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb színárnyalatot...

Ő szeret elvárások nélkül, és követ rögös utakon. Elfogadja a sorsot végül. Hűséges végképp és vakon. A szívünk lásd, egyszerre dobban, közös a bánat, s az öröm.
Érzése nem marad titokban, – hálás vagyok és köszönöm.
/Aranyosi Ervin/
Egy kutya egy életre szól..

Elérhetőségeink

Aiko Akita Inu
       2040 Budaörs,
       Réz u. 11/2,
       Magyarország
  GPS: 47.46712, 18.96890
Kapcsolat
  Mobil: +36 30 4260527
Web:akita-aiko.hu

Copyright Info

Az oldalt adatvédelem védi.
Az oldal, az oldal adatai és a megjelenített képek másolása, csak a webmester engedélyével lehetséges.
E-mail:
akitainu.hu[kukac]gmail.com