A megfelelő tenyésztő

Vannak akik először a tenyésztőt választják ki és utána a kölyköt. Bárhogy is legyen, bizalmat kell előlegezned a tenyésztőnek mielőtt lefoglalod a kiskutyádat. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha biztos vagy a tenyésztő jó hírében. Célunk, hogy a tenyésztők minden információt megadjanak ami segít a felelős és magabiztos választásban.

Kutyavásárlás előtt állsz?

Egy kutya a családban óriási felelősség függetlenül attól, hogy örökbefogsz egy kutyust vagy épp tenyésztőtől vásárolod. Alaposan át kell gondolnod a választást, hogy a lehető legjobb döntést hozd meg. Mindig tartsd észben, hogy ez nem csupán a te életedre van hatással hanem a kutyáéra is. Tudjuk, hogy sok kutya kerül a menhelyekre mert sajnos gyakran a tulajdonosok nem fontolják meg alaposan a döntésüket vagy nem a számukra megfelelő fajtát vagy épp kutyát választják.
NE LÉGY TE IS EGY KÖZÜLÜK.

Hogyan találj rá egy jó tenyésztőre?

Olyan kennelből válassz kiskutyát, ahol láthatóan a kutyatenyésztő mindent megtesz azért, hogy egészséges, kiegyensúlyozott kölykök kerüljenek ki a tenyészetből.
Minden tenyésztőnek kennel klub tagsággal kell rendelkeznie (itthon ez a MEOESZ). a tenyésztők mindent elkövetnek azért, hogy egy egészséges kiskutyád legyen. Többek között ezt úgy biztosítják számodra, hogy betartják az állatorvosok által javasolt, és az elvárt oltási és féreghajtási rendet.


Magyar tenyésztők

Vannak akik először a tenyésztőt választják ki és utána a kölyköt. Bárhogy is legyen, bizalmat kell előlegezned a tenyésztőnek mielőtt lefoglalod a kiskutyádat. Ezt csak akkor tudod megtenni, ha biztos vagy a tenyésztő jó hírében. Célunk, hogy a tenyésztők minden információt megadjanak ami segít a felelős és magabiztos választásban.
Nézz meg minden információt amit a tenyésztő feltöltött még azokat is vedd figyelembe amit esetleg kihagyott. Előnyös olyan tenyésztőt választani aki saját Tenyésztői Oldallal rendelkezik és róla minden szükséges információt megtalálsz:

  • Tenyésztői tapasztalat
  • Tenyésztett fajták
  • MEOSZ tagság
  • Rendelkezik-e ellenőrzött, hivatalos kennelnévvel
  • Tenyésztői elkötelezettségei, azaz mit vállal tenyésztőként
  • Tenyésztő kutyái, egészségügyi szűrések, kiállítási eredmények
  • Ad-e garanciát vagy szerződést a kiskutyához

Csak néhányat kiemelve a fontos dolgok közül...
Ne feledd, ha egy kiskutyát felelősségteljesen szeretnél választani ne csak egy fotó alapján tedd, vedd figyelembe az összes információt. Utána nézd meg a szülők adatait és azt is, hogy mit tartalmaz a kiskutya ára. A fotó minősége is jó fokmérője lehet annak, hogy mennyire profi tenyésztővel van dolgod.
A kiskutya kiválasztását követően egy jó tenyésztő további tanácsokkal lát el, ha szeretnéd. Azt javasoljuk, hogy olyan tenyésztőt válassz aki szeretettel beszél a fajtáról. Hiszen ez arra utal, hogy ha később tanácsra lesz szükséged bármikor keresheted.
Egy felelős tenyésztő valószínűleg kíváncsi rád, sőt lehet úgy érzed túlzottan is az. De ne vedd tolakodásnak. Egy jó tenyésztő tudja, ha választ kap a kérdésire biztos jó helyre kerül a kiskutya. Tanácsot ad, ha úgy gondolja, hogy nem neked való a fajta és segít kiválasztani azt a kölyköt is aki a legjobban illik a személyiségedhez és a család mindennapjaihoz.
Egy jó tenyésztő kötődik a kiskutyáihoz és a legjobbat akarja nekik. A pénzügyi szempontok nem elsődlegesek viszont nyilvánvalóan szükségesek a magas színvonalú tenyésztői munka fenntartásához.

Az ár kérdése

A kutyatartás drága dolog függetlenül attól, hogy örökbefogadod vagy vásárolod a kiskutyát. Mindenesetre ha egy valóban egészséges és szép kutyát szeretnél nagyszerű karakterrel, ne a vételáron spórolj, hiszen az csak egy egyszeri kiadás. Fontold meg, hiszen lehet, hogy olcsóbban is találsz kiskutyát, de ez nagyon költséges orvosi számlákat eredményezhet a jövőben.
A törzskönyves, fajtatiszta kutyák ára széles skálán mozog. Ez függhet a vérvonaltól, a szülők kiállítási eredményeitől, egészségügyi szűréseitől és attól is, hogy a tenyésztő mekkora esélyt lát az adott kiskutya kiállítási karrierjére. Másrészt egy kedvezőbb áru kiskutya egy szintén jó hírű kennelből nem jelent feltétlenül kevesebbet. Ne ítéld meg csupán az ár alapján se a kutyát se a tenyésztőt. Ha a kutatásod alapján minden rendben van a tenyésztővel, előfordulhat, hogy kedvezőbb árat ad egy olyan kiskutyára akiről úgy gondolja, hogy nem kiállítási kutya, de nagyszerű családi kutya válhat belőle. Apró dolgok döntenek ilyenkor, amit az avatatlan szemek észre sem vesznek.
Az árak nem egységesek még egy országon belül sem és különösen nagy árkülönbségek lehetnek ugyanazon fajtánál a különböző országok tekintetében.
A felelősségteljes tenyésztés pénzt, időt és energiát igényel a tenyésztőtől a kutyák és az almok fenntartásához. Ehhez tartozik a megfelelő táplálkozás, a rendszeres állatorvosi ellátás biztosítása, a szükséges kötelező egészségügyi szűrések elvégzése annak érdekében, hogy a kiskutyák egészségesek legyenek.
A tenyésztő rengeteg időt és energiát fordít a kutyáira, ha szükséges éjszaka is dolgozik annak érdekében , hogy a kölykök gyönyörű, boldog és kiegyensúlyozott kutyákká váljanak, akivel 10-15 évig élhetsz együtt. Hisszük, hogy a végeredmény számodra is ugyanolyan fontos.

ujvari-adrienn

Raion No Shinsei Kennel

Tulaj: Ujvári Adrienn
Website: akitakennel.hu
ujvari-adrienn

Asahi No Hikari

Tulaj: Bézsenyi-Takács Anita
Website: asahi-akita.iwk.hu
akita-inu.hu

Nippon Jume Kennel

Tulaj: Gombosné Erika és Gombos Zoltán
Website:www.akita-inu.hu
piter-tamas

ROYARU Kennel

Tulaj: Pitér Tamás
Website: royaru-akitakanizsa.fw.hu
udvardy andras

Yamawaru Kensha kennel

Tulaj: Udvardy András
Website:yamawaru-akita.com
ujvari-adrienn

Hanarei No Kennel

Tulaj: Kálmán Andrea
Website: barows.uw.hu
ujvari-adrienn

Himitsu No Honazono Kennel

Tulaj: Nagy Alexandra
Website: himitsu.uw.hu
ujvari-adrienn

Aka Kuma Kennel

Tulaj: Ludman Dora
Website: Aka-Kuma-Kennel
ujvari-adrienn

Amaterasu Inu Yoko Zuna

Tulaj: Gecsei Éva
Website: akita.uw.hu
ujvari-adrienn

Vörös Villám Kennel

Tulaj: Sarkadi Enikő
Website: Vörös Villám facebooku
Sipiczki Edit

Sukosi Kitsune Kennel

Tulaj: Sipiczki Edit
Website: Sukosi Kitsune
Sipiczki Edit

Hakuba Mori No Tama

Tulaj: Sipiczki Edit
Website: Hakuba Mori No Tama
Zelenai Adrienn

Go-Jasu Shin

Tulaj: Zelenai Adrienn
Website: www.akitainushin.com

Szabadon böngésszen tovább. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb színárnyalatot...

Ő szeret elvárások nélkül, és követ rögös utakon. Elfogadja a sorsot végül. Hűséges végképp és vakon. A szívünk lásd, egyszerre dobban, közös a bánat, s az öröm.
Érzése nem marad titokban, – hálás vagyok és köszönöm.
/Aranyosi Ervin/
Egy kutya egy életre szól..

Elérhetőségeink

Aiko Akita Inu
       2040 Budaörs,
       Réz u. 11/2,
       Magyarország
  GPS: 47.46712, 18.96890
Kapcsolat
  Mobil: +36 30 4260527
Web:akita-aiko.hu

Copyright Info

Az oldalt adatvédelem védi.
Az oldal, az oldal adatai és a megjelenített képek másolása, csak a webmester engedélyével lehetséges.
E-mail:
akitainu.hu[kukac]gmail.com