Főoldal»Képzés »Trükkök » Ez a lap

Trükkök- Fektetés tanítása

Admin
2021.02.05
Trükkök-Fektetés tanítása,
ül

Figyel-Fekszik! kezdése


Fekszik tanítása.

Ez a vezényszó a nehezebben megtaníthatók közé tartozik, hiszen a fekvés egy eléggé alázatos testtartás. Így hát keresnünk kell hozzá egy különösen finom illatú jutalomfalatot, amit a tenyerünket bezárva kell tartanunk. Ezt követően tartsuk oda öklünket bundás barátunk orrához, majd amikor szimatolni kezdi, engedjük le kezünket a földig úgy, hogy közben kövesse az eb.


Ha a kutya lefeküdt, akkor mondjuk ki, hogy „Fekszik!”, és kapja meg a jutalmat egy kis simogatással együtt. Gyakoroljuk néhány percig minden nap.


Ha háziállatunk megpróbál felülni vagy túlságosan a kezünk felé közelít, szóljunk rá egy nyugodt, de határozott „Nem!”-mel, és vegyük el a kezünket. Soha ne nyomjuk le az állat testét fekvő pozícióba, legyünk kitartók, és csak a jutalomfalat segítségével érjük el a kívánt pozíciót.


fekszik

Figyel-Fekszik kézjele

A fektetés kézjele nálam a kezem lassan lefelé mozgatása úgy,hogy a tenyerem lefelé néz, az ujjaim kinyújtva, összeszorítva vannak.

Prémium apartman

Klikkerrel-oktatás

A gyakorlás közben használjunk minden esetben klikkert.

A klikker kiképzés un. kondicionált megerősítést használ a különféle gyakorlatok tanításánál. Egy jól végrehajtott gyakorlatnál jutalomfalattal való közvetlen jutalmazás helyett a klikker hangja lesz közvetlen jutalom, amit természetesen mindig követ majd a valódi jutalom. Természetesen kutyánknak fogalma sincs róla, hogy a klikker hangja számára jó dolgot jelent. Jó esetben számára a “klikk” egy semleges inger, ami egyáltalán nem kelti fel a figyelmét (rosszabb esetben, érzékenyebb idegrendszerű kutyák akár meg is ijedhetnek a klikker hangjától). A feladatunk most tehát az, hogy “megtanítsuk” a kutyának, hogy a klikker hangja számára mindig kellemes dolgokat hoz, azaz összekötjük a klikker hangját a valódi jutalom megszerzésével.

Forrás:Bot Barbara


Szabadon böngésszen tovább. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb színárnyalatot...

Ő szeret elvárások nélkül, és követ rögös utakon. Elfogadja a sorsot végül. Hűséges végképp és vakon. A szívünk lásd, egyszerre dobban, közös a bánat, s az öröm.
Érzése nem marad titokban, – hálás vagyok és köszönöm.

/Aranyosi Ervin/
Egy kutya egy életre szól..

Elérhetőségeink

Aiko Akita Inu
       2040 Budaörs,
       Réz u. 11/2,
       Magyarország
  GPS: 47.46712, 18.96890
Kapcsolat
  Mobil: +36 30 4260527
Web:akita-aiko.hu

Copyright Info

Az oldalt adatvédelem védi.
Az oldal, az oldal adatai és a megjelenített képek másolása, csak a webmester engedélyével lehetséges.
E-mail:
akitainu.hu[kukac]gmail.com