Főoldal»Képzés »Trükkök » Ez a lap

Trükkök- Helyben maradás tanítása

Admin
2021.02.05
Trükkök-Helyben maradás.,
ül

Figyel-Marad! kezdése


Marad! tanítása.

Mielőtt arra kezdenénk el tanítani a kutyát, hogy hogyan maradjon egy helyben a kérésünkre, győződjünk meg arról, hogy már biztosan megérti az „Ül!” parancsszót. Ez azért fontos, mert ennél a gyakorlatnál először arra kell megkérnünk kutyusunkat, hogy üljön le


Ezután kinyújtott tenyerünket magunk előtt, az állat felé mutatva, mondjuk ki, hogy „Marad!”, majd tegyünk néhány lépést hátra. Ha az eb ülve marad, és nem indul el közben felénk, jöhet a jól megérdemelt jutalom.


Fontos, hogy akkor is dicsérjük meg négylábú pajtásunkat, ha csak néhány másodpercig maradt meg egy helyben. Ha a kutya már érti ezt a vezényszót, akkor növeljük fokozatosan az időt, amíg helyben kell maradnia és növeljük a kutya és köztünk lévő távolságot is.


fekszik

Figyel-Marad! kézjele

Nálam a Marad! kézjele a előre,kinyújtott tenyér.. Ha a kutya gyakorlottabb lesz, el lehet hagyni a kézjelet, és csak vezényszóval elérni, hogy a kívánt mozdulatsort hajtsa végre

Prémium apartman

Klikkerrel-oktatás

A gyakorlás közben használjunk minden esetben klikkert.

A klikker kiképzés un. kondicionált megerősítést használ a különféle gyakorlatok tanításánál. Egy jól végrehajtott gyakorlatnál jutalomfalattal való közvetlen jutalmazás helyett a klikker hangja lesz közvetlen jutalom, amit természetesen mindig követ majd a valódi jutalom. Természetesen kutyánknak fogalma sincs róla, hogy a klikker hangja számára jó dolgot jelent. Jó esetben számára a “klikk” egy semleges inger, ami egyáltalán nem kelti fel a figyelmét (rosszabb esetben, érzékenyebb idegrendszerű kutyák akár meg is ijedhetnek a klikker hangjától). A feladatunk most tehát az, hogy “megtanítsuk” a kutyának, hogy a klikker hangja számára mindig kellemes dolgokat hoz, azaz összekötjük a klikker hangját a valódi jutalom megszerzésével.

Forrás:Bot Barbara


Szabadon böngésszen tovább. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb színárnyalatot...

Ő szeret elvárások nélkül, és követ rögös utakon. Elfogadja a sorsot végül. Hűséges végképp és vakon. A szívünk lásd, egyszerre dobban, közös a bánat, s az öröm.
Érzése nem marad titokban, – hálás vagyok és köszönöm.

/Aranyosi Ervin/
Egy kutya egy életre szól..

Elérhetőségeink

Aiko Akita Inu
       2040 Budaörs,
       Réz u. 11/2,
       Magyarország
  GPS: 47.46712, 18.96890
Kapcsolat
  Mobil: +36 30 4260527
Web:akita-aiko.hu

Copyright Info

Az oldalt adatvédelem védi.
Az oldal, az oldal adatai és a megjelenített képek másolása, csak a webmester engedélyével lehetséges.
E-mail:
akitainu.hu[kukac]gmail.com